Viața de zi cu zi în Siria. De Rawan R. Mahmasa

 Traducere:
Bogdan Stoican


https://www.marktaliano.net/daily-life-in-syria-by…/…
Viața de zi cu zi în Siria. De Rawan R. Mahmasa

Viața în Alep este destul de departe de a o numi „în siguranță”. În ceea ce privește partea de vest a Alepului, în fiecare zi primim rachete provenite din mediul rural al Aleppo, care se află sub controlul teroriștilor. Nu este ușor să trăiești sub amenințarea lor! Personal vorbind, predau engleza la școlile publice din mediul estic; lucrurile sunt atât de diferite acolo !!! Oamenii abia au ceva de mâncare sau fac culturi doar pentru subzistență! Nu există nici electricitate, nici combustibil, nimic! Cu toate acestea, viața din Alep, orașul, este oribilă. Uneori adormim după sunetele unor explozii și bombe. Știu, este greu de crezut. Dar credeți-mă, suntem bolnavi din cauza asta și vrem să trăim în pace chiar și doar pentru o zi. Ies și mă rog ca să fiu din nou în siguranță și sănătos.

Majoritatea sirienilor cred și au încredere în guvernul Assad (și în armata siriană), deoarece până acum nu a încetat să încerce să gestioneze acest război cu toate consecințele sale proaste. Spitalele publice încă tratează pacienții gratuit, școlile sunt redeschise, salariile pentru lucrători se plătesc etc. Ca cetățean sirian, văd că țările occidentale sunt responsabile pentru embargoul economic, în special guvernul american.

Ei bine, sirienii lucrează din greu pentru a demonstra că Occidentul face o greșeală ajutând și înarmând teroriștii din Siria. Credem că țările occidentale au scăpat de teroriștii cei mai periculoși din lume, trimițându-i în Siria sub titlul de JIHAD. Sunt trimiși să-și întâlnească moartea! Occidentul știe că într-o bună zi acele grupuri de teroriști ar putea amenința pacea occidentală! Mai mult, nu am menționat furtul de petrol, gaz, benzină!

Vrem ca poporul nostru (canadian) să știe totul despre războiul din Siria. Îl iubim pe președintele nostru și vom continua să susținem ASA, indiferent de ceea ce s-ar putea întâmpla vreodată.

70% dintre copiii din Siria au tulburări psihice și fizice. Pierderea unei familii nu este ușor de suportat! Organizațiile de caritate au făcut o treabă bună având grijă de copiii răniți.
Canadienii sunt oameni buni. Știm că sunt foarte amabili și nu au nicio legătură cu Occidentul și cu politica sa.

În opinia mea, canadienii ar trebui să ne ofere o altă șansă și să încerce să privească acest război prin ochii sirienilor, nu după propaganda falsă pe care Occidentul o susține.
Sper că am fost convingător. Mulțumesc mult.